keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tuscany


Aamulla aikainen herätys, matkalaukut autoon ja kohti lentoasemaa.
Rankkasateet pyyhkivät Suomen niemeä, joten koti-ikävästä ei ole tietoakaan.


Lento Roomaan lähti ajallaan. A321:ssä oli vielä vanha sisustusversio ja huonot penkit saivat tuolla vain 3 tunnin lennolla selät kipeiksi. Jo tutulta Rooman Fiumicinolta pääsimme ulos sujuvasti ja Aviksen tiskiltä noudimme vuokra-automme, joka tällä kertaa oli Italialaismerkkinen Lancia


Puhelimeen ladatun ilmaisnavigointiohjelman avulla lähdimme kohti pohjoista.
Kapea moottoritie tuntui välillä pelottavalta kun vauhtia oli 130kmh ja mutkassa rekat oikoivat meidän kaistallemme. Grosseto:n kaupungissa poikkesimme supermercatoon ostamaan ruokaa ja juomaa asunnollemme. Kun matkaa oli jäljellä noin 80km, reittimme kääntyi rannikkotieltä sisämaahan.

Tie oli kapea ja se mutkitteli laaksojen ja rinteiden pohjia ja seinämiä. Maisemat olivat upeat ja meno mutkikasta.


Vaikka auton ohjaimissa oli Vatanen, niin viimeistä 50km taitettiin melkein pari tuntia.
Lopulta puhelimen akku loppui ja viimeinen 10km ilman navigaattoria, mutta perille kyläämme löysimme kun pysähdyimme muutamaan otteeseen kysymään neuvoa paikallisilta. Viittomakielellä tulimme melko hyvin toimeen ja siihen perään vaan grazi, grazi.

Jill, jolta asunto on vuokrattu, tuli avaamaan meille ovia ja toivotteli meidät tervetulleeksi pieneen kyläänsä. Jill on oikein mukavanoloinen vanha rouva kotoisin Uudesta Seelannista ja asuu Italiassa, jossa omistaa useamman asunnon joita hän vuokraa. 

Kaupan ostoksista tehdyn maukkaan välipalan jälkeen erittäin väsyneet travellerit siirtyivät uima-altaalle Toscanan auringon alle lepäämään ja nauttimaan kuohuviintä (Spumantea) ja muita maukkaita virvokkeita.


Illalliseksi paistoimme kaupasta ostetun T-luupihvin ja sen kanssa Chiantin Classico punaviintä.
Maisema terassiltamme on mahtava. 


Nukkumaan kävimme jo ennen auringon laskua kirkonkellojen soittoa kuunnellen.

Ei kommentteja: