sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Päivä Roomassa


Aamuruuhkan äänet herättivät kahdeksan aikaan ja kohta ovelta koputettiin kun Giulia tarjoili aamiaisen huoneeseemme. Repuun pakattiin viltti, jonka päällä pötköttelisimme Palatinon kukkulalla, kunhan ensin kiertelisimme Rooman nähtävyyksiä ja hieman vaatekauppoja.



Taloltamme ei ollut kuin 300 metriä lähimmälle Ottavianon metroasemalle. Metrot olivat jo pullollaan turisteja. En ole missään muussa kaupungissa nähnyt näin paljoa turisteja kuin Roomassa oli. Välillä se alkoi jopa ahdistamaan. Spagnan asemalla jäimme pois kyydistä ja suuntasimme ensimmäiseksi Espanjalaisille portaille, jossa istuskelimme tovin ja nautimme toisen aamiaisen.






Matka jatkui Via Del Corsoa pitkin, jossa vierähti muutama tovi vaatekaupoissa. Olihan fiksua tehdä vaatehankinnat heti päivän alussa, jotta kasseja sai kantaa koko päivän pitkin Rooman katuja =)
Ensimmäiset tuliaiset löydettiin todella hienosta tupakkikaupasta, jonka yläkerrassa oli pieni tupakkatarvikkeiden näyttely.



Rooman katukuvasta on hirmu vaikea saada hyviä kuvia, koska joka paikka on täynnä parkkeerattuja autoja ja mopoja. Jalankulkijoille on jätetty paikoin todella vähän tilaa kävellä. Jos jonkun kaupungin niin tämän keskusta pitäisi olla autoton.

Matka jatkui pieniä kujia ja isoja aukioita pitkin Pantheonille, joka oli vaikuttavan näköinen temppeli, joka on rakennettu melkein 1900 vuotta sitten.





Piazza Navonna oli täynnä taidemaalareita ja tämänkin aukion keskellä oli hieno suihkulahde.



Matka jatkui Tevere-joen rannan kautta Piazza Della Consolazionelle, jossa lepäsimme terassilla nauttien Spriziä ja Proseccoa pienten purtavien kera. 




Jalalat alkoivat olemaan jo melko väsyneet, joten suuntasimme Palatino kukkulaa kohti. Foro Romanon ja Palatinon aidatun aluen kiertäminen vei meistä viimeisetkin voimat. Sisään alueelle ei päässyt kuin yhdestä portista ja portilla oli pitkä jono joka ei liikkunut mihinkään. Koska alueelle maksoi 15€, niin päätimme levittää vilttimme tien toiselle puolelle Colosseumin kupeeseen. Kahvilasta ostetut eväät maistuivat hienoissa maisemissa. Foro Romanon ja Palatinon alueen tutkiminen jäi seuraavaa Rooman matkaa varten.





Colosseumin vierestä hyppäsimme metroon ja kohti kämppää.

Huoneessamme oli WiFi, joka helpotti elämää ja blogin päivitystä. Nettiradioista kuulimme myös Suomen lätkämatsia. Googlasimme lähistöltämme lihakaupan, josta kävimme ostamassa kotiin kinkkua, salamia ja juustoja. Kun ovesta astui sisään, niin näky oli taivaallinen.



Muutaman korttelin päässä kämpiltä oli Rooman kuuluisin Jazz klubi Alexande Platz, johon menimme illallistamaan reissun viimeistä kertaa. Suussa sulavien alkupalojen ja pastojen jälkeen lavalle asteli Enrico Ghelardi Boptet saxofonin ja clarinetin kanssa. Enricon bändi soitti menevää musiikkia, joka kruunasi viimeisen päivämme ja koko Italian reissun.







1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Heippa,
Tahtoisin ehdottaa jos jonkin sorttista yhteistyötä. Jutellaanhan lisää jos kiinnostaa...

Terveisin!