maanantai 19. maaliskuuta 2012

Murtsikkaladulle!

Maanantaiaamuun herättiin niin sankan sumuverhon peittelemänä, ettei viereistä Taigan rakennustakaan näkynyt. Aamiaisen jälkeen köllöteltiin sängyssä ja keräiltiin voimia murtsikkalenkkiä varten.

Pyryn suosituksesta suuntasimme Aurinkotuvan lenkille, joka on kokonaispituudeltaan noin 10km lenkki. Ladulle päästyämme totesimme ettei suksissa ollut lainkaan pitoa.
Artsi olisi kääntynyt takaisin jo 1km kohdalla, mutta Sadulla oli draivi päällä lipsumisesta huolimatta, joten jatkoimme matkaa.


6 km matka Aurinkotuvalle oli jatkuvaa ylä- ja alamäkeä, joten voimat alkoi pikkuhiljaa loppumaan yläkropasta koska eteenpäin mentiin sauvoilla työntäen. Tuvalla kuitenkin uurastus palkittiin ja pysähdyimme nauttimaan kahvia ja mustikkapiirakkaa.







Taivas alkoi pikkuhiljaa kirkastumaan ja pilvet väistyivät kun olimme päässeet kierroksen loppuun asti Ylläksen rinteiden juureen. Loppumatka oli jo tasaisempaa maastoa.


Pidon puuttuminen uuvutti meidät niin, että viimeisestä 500 metrin noususta mentiin sukset kainalossa loput 300m. Rinteiden alla syötiin eväsleivät, jollaiset joka aamu ollaan otettu hotellin aamiaiselta mukaan. (kitupiikit ;)

Ravintoloiden ja kahviloiden hinnastoissa on selkeä "lapinlisä", joten säästyypä siinä muutama euro ja onhan eväitä mukava syödä ulkona kun kelitkin on näin mainiot. Nyt hotellin kylpylän saunaan istuskelemaan ja hetkeksi lepäilemään.

Illalla suunnaksi Ylläksen Pihvikeisari, jota on monelta suunnalta kehuttu alueen parhaaksi ravintolaksi.

Ei kommentteja: