tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kotia kohti..

Tiistai-aamuna heräiltiin masut edelleen turvoksissa eilisillan herkullisista ruoista Pihvikeisarissa.
Reippailimme illalla ravintolalta takaisin hotellille kävellen (3,7km) ja toivoimme, että olisimme nähneet edes pilkahduksen revontulista, mutta eipä niitä näkynyt koko reissun aikana laisinkaan :(. Harmitti tosi paljon, etenkin Artsia.


Eilisellä hiihtolenkillä näimme kelkkailijaporukan, joka oli pysähtynyt, koska yksi oli pudonnut kelkan kyydistä. Tänään uutisista kuulimme että tuo kyydistä pudonnut oli menehtynyt.




Koska hotellihuoneemme luovutusta ei saatu pidennettyä iltapäivään, niin päätimme lähteä jo aiemmalla lennolla takaisin kotio. Mäkeen olisi tehnyt vielä mieli, mutta jalat olivat vielä niin kipeinä vuokramonoista, ettei niillä pystynyt vielä laskemaan.

Kotimatkamme kävi hieman helpommin kuin Ylläkselle tulo. Bussilla 42km Kittilän lentoasemalle ja sieltä Helsinki-Vantaalle puolitoistatuntia.



Yhteenvetona matkasta voisi sanoa, että todella onnistunut reissu oli. Matkat taittuivat niin mukavasti, että autolla ei tekisi mieli enää Lappiin lähteä.

Edestakaiset lennot maksavat noin 140€ ja sillä rahalla säästää myös muutaman päivän lomailuun. Toisaalta koska autoa ei olisi, niin pitäisi majoittua hotellissa, koska ihan rinteiden vieressä ei montaa mökkiä ollut. Meidän mielestä mökki kyllä voittaa hotellin...tai ainakin tämän hotellin jossa me olimme ja se lienee alueen parhaita.

Syitä pieneen tyytymättömyyteen olivat: respan alue oli jatkuvasti tukossa, kylpylä osaston saunat olivat vain noin 8 hengelle ja kylpylän suihkuista tuli vain kuumaa tai todella lämmintä vettä, eikä sitä voinut säätää. Käytäviltä kuului kaikki äänet huoneisiin ja siis varmaan myös toisinpäin. Siivoajat eivät siivonneet vaan vain petasivat sängyt vaihtamatta lakanoita.

Henkilökunta oli ystävällistä aina kun kerkesivät palvelemaan. Tilat olivat siistit ja hotellin sijainti oli loistava. Ja kaiken kaikkiaan Ylläs kohteena on mahtava; pitkät, hyvät ja monipuoliset rinteet, gondolihissi, tähän aikaan vuodesta hyvät kelit ja kohtuullisesti porukkaa (jopa vähän). Yöelämän osalta vilkastuu taas tästä viikosta alkaen aina vappuun saakka, mutta meitä se ei haitannut. Yksi kunnon after ski riitti hyvin näille vanhuksille ;)

Lappiin suuntaamme vielä uudestaan, mutta ehkä ensi kerralla patikoimaan kesällä.
Blogin on taas aika hiljentyä, joskin seuraava reissu on jo suunnitteilla. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, päivittelemme seuraavan kerran blogia Toscanan auringon alta toukokuussa.