sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Lento & pikavisiitti New Yorkissa

Finnairin lento New Yorkiin lähti ajallaan ja saimme jopa valita paikkamme koneesta! Ikäväksemme huomasimme istumaan päästyämme, että paikkavalintamme osui pirusti pieleen.

Olo oli kuin olisimme lastentarhassa. Olemme piiritettynä vaippaikäisillä muksuilla.
Vieressämme saimme seurata venäläistä sirkusta kun pariskunnalla oli kädet täynnä heidän vuoden ikäisistä kaksosistaan.
Lukuun ottamatta Arton takan istunutta penkinpotkijatyttöä ja tarkkaakin tarkempia lenotemoja matka sujui kohtuumukavasti kolmen elokuvan parissa. Päivälento niin ei tullut nukuttuakaan.

Kone rullaili klo 16pintaan paikallista aikaa JFK:lle, jossa meitä odotti typötyhjä immigration-tila. Maahan päästyämme alkoi armoton lentokenttähotellin metsästys. Best Western pyysi 179 smoking roomista, Holiday Inn naapurissa 199 ja Days Inn 179 soking roomista. Muutaman mutkan kautta päädyimme Days Innin kellarihuoneeseen, johon juuri ja juuri mahtui kantamuksemme ja me.

Säästä sen verran, että trooppinen +25 odotti meitä NYCssä, ilman kosteus yllätti kokoneemmankin travellerin ;)

Kellon tikittäessä kuutta vaihdoimme "city-vaatteet" ylle ja syöksyimme Airtrainilla kohti Jamaica Centeriä & Manhattania. Tässä vaiheessa iltaa oli havaittavissa uupumusta ja väsymystä, sillä kellohan oli Suomen aikaa jo 01.00.

Alun perin suunnittelemamme uusintavisiitti Lombardi´s pizzeriaan vaihtui metromatkan kestäessä ja kestäessä Lexington Avenuen pysäkkiin. Ylös, ulos ja ihmettelemään. Taas oli niskat vääränä tirehtöörillä ja apinalla, kun piti taivaisiin kurkotella.

22 East 54 Streetiltä löytyi Papillon Bistro & Bar, joka täytty loistavasti tarpeemme. Chicken sandwitchit viinin ja oluen kera. Papillon-leffaa näytettiin ravintolan seinälle heijastettuna. "Loistava  paikka" sanoo marakatti.

Top-matkavinkki NYCiin on ehdottomasti metro ja niiden sisälleen kätkemä maailma. Ihmisten ja kulttuurien kirjo on valtava - etenkin lauantai-iltana. Toisinaan kanssamatkustajat herättivät suomalaiset epäluulomme, mutta matkat taittuivat mallikkaasti. Tosin kotimatkalla oli enemmänkin tekemistä sen suhteen, että rouva pysyy hereillä.

Hiivimme kellarihuoneeseemme 22 jälkeen ja ei muuta kuin unta palloon. Herätys klo 4.15 ja suunnaksi Las Vegas.

Terkkuja!

2 kommenttia:

Taavi kirjoitti...

Jeeeeeeaaaaaaaaah (eka!)!

Heli kirjoitti...

Jepu jee! Innolla odotan lisämatskua.